1. Welcome Guest! In order to create a new topic or reply to an existing one, you must register first. It is easy and free. Click here to sign up now!.
    Dismiss Notice

[Solved] Linux Kernel update or no

Discussion in 'Linux' started by Rustys, Mar 21, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,498
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Hard Drive:
    Yes
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    When should you and how often the Linux Kernel. I know the theory if its not broke why tamper with it.

    Running Linux Mint 17.3 Cinnamon
    Currently 3.19.0.32 (i386)
     
  2. Rich M

    Rich M Guest

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    4,580
    Location:
    NE Pa USA
    Operating System:
    Windows 7
    Computer Brand or Motherboard:
    MSI Z97 PC Mate LGA 1150 Intel Z97
    CPU:
    Intel i7 4790K 4.0Ghz
    Memory:
    Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 2133
    Hard Drive:
    Crucial 256 Gb SSD+ WD Raptor 300 Gb Sata III
    Graphics Card:
    Radeon R9 280 2GB HDMI
    Power Supply:
    Seasonic 750 watt
    You know I have never known the answer to that myself however in the days I actively used Linux I would never have considered updating the whole OS because updates occurred almost daily automatically to every OS I used so I never thought about that. Of course I seldom used any version more than a year because the boot agent would get all screwed up and I would have to reinstall it when I needed the most not to but that sounds like an example of "pebcac" more than anything else.
     
  3. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,498
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Hard Drive:
    Yes
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    Ya I can understand the reinstall and no it is not "pebcac" :p
     
  4. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,498
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Hard Drive:
    Yes
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    Ok no guts no glory I updated it to match Ubuntu. So far the Force it with me.
     
  5. IceMan37

    IceMan37 Banned

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    1,079
    Operating System:
    Windows 10
    Computer Brand or Motherboard:
    MSI Z87M-G43
    CPU:
    I5 4690k @ 4.6
    Memory:
    16GB Hyper X 1866
    Hard Drive:
    1TB WD_Blue | 240Gb Sandosk SSD
    Graphics Card:
    eVGA GTX 970 FTW
    Power Supply:
    750W Tt
    I usually keep Ubuntu and Mint updated as well. Good practice.
     
  6. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,498
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Hard Drive:
    Yes
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    My next pet project is doing an install of Arch. After I fix the issue with the other two.
     
  7. IceMan37

    IceMan37 Banned

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    1,079
    Operating System:
    Windows 10
    Computer Brand or Motherboard:
    MSI Z87M-G43
    CPU:
    I5 4690k @ 4.6
    Memory:
    16GB Hyper X 1866
    Hard Drive:
    1TB WD_Blue | 240Gb Sandosk SSD
    Graphics Card:
    eVGA GTX 970 FTW
    Power Supply:
    750W Tt
    Awesome I love Arch. Takes work though as you know. If you have trouble with the install/config try Architect as an installer.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page