1. Welcome Guest! In order to create a new topic or reply to an existing one, you must register first. It is easy and free. Click here to sign up now!.

error fix ?

Discussion in 'Windows 7' started by vett, Aug 4, 2018.

  1. vett

    vett Registered Members

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    65
    Operating System:
    Windows 7
    how I fix error 0xc0000142 (app. unable to start)
     
  2. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,282
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    Does it state what app is unable to start?

    Have you tried a reboot and open the app again?
     
  3. vett

    vett Registered Members

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    65
    Operating System:
    Windows 7
    ive tried rebooting no luck. trying to start a game I have played on this comp[ before
     
  4. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,282
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    (0xc0000142) is caused due to the malfunctioning or the corruption of the program you are trying to use.

    Few things that can be tried.
     
  5. vett

    vett Registered Members

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    65
    Operating System:
    Windows 7
    non of that worked, the system file checker just shut down when it finished and didn't tell me anything ran it again same thing
     
  6. starbuck

    starbuck Administrator - Malware Removal Specialist Administrator

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    3,393
    Location:
    Midlands, UK
    Operating System:
    Windows 10
    CPU:
    AMD Athlon II x2 250 Processor 3.00GHz
    Memory:
    8gb DDR3
    Hard Drive:
    500gb SATA
    Graphics Card:
    ASUS GeForce GTX 960 2gb
    Power Supply:
    650w PowerCool X-Viper
    Hi Vett,

    I have put together a tutorial that explains not only how to run SFC, but also how to find the report that it produces.

    How to run SFC and find the CBS.Log

    The info on finding and reading the report is in the second half of the tutorial.
    See if this helps to show any problems.
     
    allheart55 (Cindy E) likes this.
  7. vett

    vett Registered Members

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    65
    Operating System:
    Windows 7
    I ran the sfc and got "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."
     
  8. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,282
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    How old is they system @vett and when was the last time you ran a check disk on the hard drive?
     
  9. vett

    vett Registered Members

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    65
    Operating System:
    Windows 7
    I have given up and removed the game. Thanks for trying
     
  10. Rustys

    Rustys Super-Moderator Super Moderators

    Joined:
    Feb 29, 2016
    Messages:
    1,282
    Location:
    127.0.0.1
    Operating System:
    Linux Based
    Computer Brand or Motherboard:
    Compaq H3900 (Windows 2002)
    CPU:
    Intel (R) PXA250
    Memory:
    64 MB RAM 48 MB ROM
    Graphics Card:
    4 D
    Power Supply:
    Solar
    Not a problem you may still want to run the check to make sure there are no issues with the Hard Drive.
     
    DSTM (Dougie) and Seth Anthony like this.

Share This Page